Fontos biztonsági értesítés

Fontos információk az Accu-Chek® Performa vércukormérők lehetséges elektronikai hibájával kapcsolatban.

Tisztelt Accu-Chek® készülék használó!

A Roche Diabétesz Üzletágánál törekszünk termékeink és szolgáltatásaink lehető legjobb színvonalára és fontosnak tartjuk, hogy amennyiben bármilyen probléma merülne fel készüléinkkel kapcsolatban, tájékoztassuk használóinkat arról. Ezúton tájékoztatjuk, hogy minőségbiztosítási felmérésünk kapcsán észleltük, hogy egyes Accu-Chek® Performa vércukormérő készülékeknél előfordulhatnak elemmel kapcsolatos problémák, amelyek azt eredményezhetik, hogy a készülék nem kapcsol be.

A helyzet leírása

A gyártási folyamat során az egyik belső alkatrész lehetséges meghibásodását észleltük.
A meghibásodás következtében egyes Accu-Chek® Performa vércukormérő készülékekben az elemek gyorsabban lemerülhetnek. A hiba észlelésekor a Roche Diabétesz Üzletág azonnali intézkedéseket vezetett be az okok felkutatására és a hiba elhárítására.

Azonban néhány forgalomban levő készüléknél még felléphet a fent leírt probléma, amely azt eredményezheti, hogy a készülék használhatatlanná válik.

Számunkra a betegek biztonsága a legfontosabb, ezért az alábbiakban részletes instrukciókat talál arra vonatkozóan, hogy mit kell tennie, ha a fent részletezett elem probléma fellépne az Ön készülékének használata során.

A Magyarországon forgalombahozott és érintett készülékekre vonatkozó részletek

Kereskedelmi megnevezés Érintett sorozatszámok
Accu-Chek® Performa vércukormérő készülék 68720000000 és 68725525056 közé eső sorozatszámok (A sorozatszámot a készülék hátoldalán az SN felirat után találja.)

Accu-Chek® Performa vércukormérőt használók teendői

Bármely, elektronikus/elemmel kapcsolatos problémával kapcsolatban, olvassa el a készülék használati útmutatójában leírt instrukciókat arra vonatkozóan, hogyan lehet az esetlegesen fellépő hibákat orvosolni. Ha a a készülék használati útmutatójában található instrukciókkal nem sikerül a hibát elhárítania, akkor vegye fel a kapcsolatot a Roche Diabétesz Ügyfélszolgálatával az ingyenesen hívható zöldszámon: 06 (80) 200-694 vagy a hungary.diabetes@roche.com e-mail címen.
Az Accu-Chek® Performa vércukormérő készülékekre vonatkozó felhasználói információkat a www.vercukormeres.hu honlapon találja.

Az alábbiakban találja a lehetséges elektronikai hibára vonatkozó figyelmeztetéseket.

Amennyiben az Ön Accu-Chek® Performa vércukormérő készülékének a sorozatszáma a megadott tartományba esik, akkor előfordulhat, hogy az Ön készülékébe esetlegesen a meghibásodott alkatrész került beépítésre:

• Accu-Chek® Performa: 68720000000 és 68725525056 közé eső sorozatszámok.

Ha úgy véli, hogy készüléke a megadott sorozatszám tartományba esik, akkor vegye figyelembe a következő figyelmeztetéseket!
1. Mindig legyen kéznél Önnél tartalék elem VAGY
2. Mindig legyen kéznél Önnél egy tartalék vércukormérő készülék

Amennyiben a készülékében levő esetlegesen fellépő hibákat nem sikerül orvosolnia, a Roche (Magyarország) Kft. Diabétesz Üzletága térítésmentesen kicseréli az Ön hibás készülékét.

Ha élni kíván a csere lehetőségével, kérjük, hogy hibás készülékét küldje el az alábbi címre:
Roche (Magyarország) Kft.
Diabétesz Üzletág
2040 Budaörs, Edison u. 1.

A csere lebonyolításához, kérjük, pontosan adja meg az alábbi adatokat. Ezek hiányában nem áll módunkban kicserélni hibás készülékét.
Név:
Cím:
E-mail cím:
Észlelt hibajelenség:
Igényelt cserekészülék típusa (Accu-Chek Performa, Accu-Chek Active vagy Accu-Chek Instant):

A biztonsági értesítésre vonatkozó tájékoztatás

Jelen értesítésről az illetékes hatóságokat is tájékoztattuk.

Megértését és együttműködését előre is köszönjük!

Amennyiben további kérdése van, kérjük, hívja a Roche (Magyarország) Kft. ingyenesen hívható zöldszámát: 06 (80) 200-694 vagy írjon a hungary.diabetes@roche.com e-mail címre.

Üdvözlettel,
Roche Diabétesz Üzletág

Budaörs, 2019. november 11.

SB-RDC_2019_06

bottom-right-corner
Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat az alábbi napokon!
Hétfő, szerda, péntek: 10:00-15:00 között
06-80-200-694

Az Accu-Chek Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.

Töltse le még ma a DKP applikációt az App Store-ból vagy a Google Play Áruházból!

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!