
A kép csak illusztráció!
Céklás-diós mártogató
Jó ízű, kellően krémes, színes mártogatós zöldségekhez (pl. sárgarépa,uborka). A crème frainche egy kellően sűrű krém, a francia konyha alapanyaga. Tejfölhöz hasonlítható, kissé savanykás ízű. Helyettesíthetjük friss tejszín (30 % zsírtartalmú) és joghurt 2:1 keverékével (40 ml tejszín, 20 ml joghurt).
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg sült cékla, nagyobb darabokra vágva
- 60 g dióbél, finomra vágva. Plusz 20 g a tálaláshoz, diszítéshez
- 60 ml crème frainche
- 2 evőkanálnyi kapor apróra vágva, plusz a tálaláshoz
- 1 teáskanálnyi körte gyümölcsecet
- 1 teáskanálnyi dióolaj
- 0,5 teáskanálnyi köménymag pirítva, plusz tálaláshoz
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A céklát 190 fokon, egy óra alatt megsültjük, majd nagyobb kockákra vágjuk.
- Az egész köményt egy serpenyőben megpirítjuk.
- Egy aprítóban összekeverjük az alapanyagokat.
- Tálaláskor kaporral, pirított köménnyel és dióval díszítjük. Csíkokra vágott zöldséggel kínáljuk
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
152 kcal | 4 g | 12 g | 6 g |