Csirkehúsos raguval töltött cukkinihajók

Hozzávalók 4 személyre:
- 1/4 kg darált csirkemell
- 1/4 kg darált sertéshús
- 1 gerezd fokhagyma 
- 1 fej vöröshagyma 
- 2 nagy cukkini 
- olívaolaj 
- só, bors
- ½ piros kaliforniai paprika 
- 5 db csiperkegomba 
- friss kakukkfű 
- 50 g gouda sajt
- 1,5 dl habtejszín 
- 3 dl paradicsomszósz

Elkészítése:
1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük.
2. A darált húst hozzáadjuk a hagymákhoz. Lepirítjuk. A gombákat megtisztítjuk, felkockázzuk, a kaliforniai paprikát is felcsíkozzuk, majd a húshoz adjuk. Végül megszórjuk friss kakukkfűvel, felöntjük tejszínnel és paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk.
3. A cukkíniket kettévágjuk, a közepét kikaparjuk, de nem dobjuk ki, hanem a felét hozzáadjuk a raguhoz. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket és megtöltjük a húsos raguval. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
4. 200 fokon 20 percig sütjük. Tálaláskor friss kakukkfűvel megszórjuk.
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 558 kcal
Fehérje 38 g
Zsír 31 g
Szénhidrát 29 g

Citromos mascarponekrém,
fahéjas-cukormentes granolával

Hozzávalók 8 személyre:
- 200 g finomszemű zabpehely
- 140 g eritrit
- 4 tojás fehérje
- 4-5 evőkanál vaj
- 200 g magkeverék
(kesudió, dió, mandula)
- 1,5 ek. fahéj

Krémhez:
- 500 g mascarpone
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 ek. joghurt
- por eritrit ízlés szerint (kb. 2 ek.)

Elkészítése:
1. A zabpelyhet összekeverjük az eritrittel, a fahéjjal és a magkeverékekkel.
2. Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és egy masszává keverjük.
3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elegyengetjük benne a masszát, de nem kell teljesen lenyomkodni. 10-15 percig sütjük, átforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon, és további 5 percig készre pirítjuk.
5. Ha megsült, kihűtjük.
6. Amíg hűl a granola, elkészítjük a pohárdesszert krémjét:
A mascarpone-t a por eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlevet, majd alaposan összekeverjük úgy, hogy apránként hozzáadjuk a joghurtot.
7. Egy üvegpohár aljába belekanalazunk 2 ek. granolát, majd rétegezzük a citromos krémmel, granolával és végül megint krémmel. Friss gyümölccsel, mentalevéllel díszítjük.
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 447 kcal
Fehérje 27 g
Zsír 18 g
Szénhidrát 44 g

Sütés nélküli gránátalmás joghurttorta

Hozzávalók 10 szelethez:
- 6 dl natúr cukormentes joghurt
- 5 dl tejszín, cukrozatlan
- 20 dkg túró, félzsíros
- 5 evőkanál étkezési zselatinpor
- 170 g stevia vagy eritrit
- 250 g gullon keksz
- 60 g vaj

Díszítés:
1 db gránátalma magjai

Elkészítése:
1. A kekszet egy asztali aprító segítségével apróra daráljuk, majd hozzáadjuk a vajat és egyneműsítjük.
2. Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral és belenyomkodjuk a keksz masszát. Hűtőbe tesszük, hogy dermedjen addig viszont elkészítjük a krémet.
3. Az eritritet a zselatinnal alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, majd lassú tűznél folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha már úgy látjuk, hogy forr, vegyük le a lángról és kevergessük tovább, majd hűtsük le szobahőmérsékletűre.
4. Keverjük bele az áttört túrót. A tejszínt verjük kemény habbá egy kézi habverő segítségével. A felvert tejszínbe keverjük bele a langyosra hűlt keveréket és öntsük bele a joghurtos habunkat.
5. Tegyük hűtőbe és dermesszük legalább 2 órán keresztül.

Dermesztés után vágjuk egyenlő szeletekre és díszítsük gránátalma magokkal.
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 363 kcal
Fehérje 10 g
Zsír 26 g
Szénhidrát 20 g

Törökmogyorós-karfiolkrém magos-barna kenyérrel

Hozzávalók 5 adaghoz:
- 500 g karfiol felaprítva
- 1 nagy salotta hagyma
- 4 ek. Extra szűz olívaolaj
- ½ tk. Füstölt őrölt paprika
- ½ tk. őrölt Rozmaring
- Só, bors ízlés szerint
- 5 dkg aprított török mogyoró
- 1 szál újhagyma, felaprítva
- 30 dkg Barna kenyér

Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Amíg felmelegszik, egy edénybe tegyük bele a felaprított karfiolt, 2 ek. olívaolajat, őrölt paprikát, borsot, apróra vágott salottahagymát és a rozmaringot.
2. Keverjük össze az alapanyagokat hogy az olaj szépen bevonja őket. Terítsük szét a karfiolt egy serpenyőben és 20-25 percig süssük (félidőnél forgassuk át).
3. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
4. Addig pirítsuk le egy száraz serpenyőben az összetört török mogyorót. Vegyünk elő egy asztali aprítót, tegyük bele a mogyoró ¼ részét és adjuk hozzá sót.
5. Tegyük bele a kihűlt, sült karfiolt és aprítsuk homogén állagúra. Ha ez kész, öntsünk hozzá 3 ek. olívaolajat, de ekkor már alacsony fokozaton inkább csak keverjük át.
Szedjük tálalóedénybe és szórjuk meg a maradék pirított mogyoróval és újhagyma zöldjével. Kenyérre kenve fogyasszuk.
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 352 kcal
Fehérje 10 g
Zsír 17 g
Szénhidrát 38 g

Narancsos-sárgarépakrémleves

Hozzávalók 3 adaghoz:
- 6-7 dl alaplé
- db narancs (15 dkg tisztítva)
- 3 kisebb szál sárgarépa (30 dkg tisztítva)
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 1 tk római kömény
- só, bors - ízlés szerint
- 2 dl habtejszín, cukrozatlan

Díszítés:
sárgarépachips

Elkészítése:
1. Vajon pároljuk üvegesre a felaprított hagymát, majd adjuk hozzá a megtisztított és felkarikázott répát és fokhagymát, majd a narancsokat héj nélkül, és pároljuk nagyjából 10 percig.
2. Ekkor öntsük fel alaplével és főzzük addig, amíg meg nem puhul a répa.
3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Meghintjük római köménnyel, majd botmixerrel pürésítsük.
4. Tejszínnel krémesítjük. Nem kell forralni, csak hevíteni már.
5. Díszítésként sárgarépachips kerülhet a tetejére.
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 298 kcal
Fehérje 3 g
Zsír 24 g
Szénhidrát 15 g

Smoothie tál reggelire

Hozzávalók 2 adaghoz:
- 10 dkg banán
- 20 dkg fagyasztott áfonya
- 150 ml almalé
- 2 ek. Joghurt
- Energiamentes édesítőszer

Topping:
- 2 dkg mandula
- idénygyümölcs (alma)
- 1 dkg zabpehely

Elkészítése:
1. A fagyasztott áfonyát tegyük turmixgépbe és almalével, banánnal turmixoljuk homogén állagúvá. Adjuk hozzá a többi összetevőt a topping kivételével és turmixoljuk addig, amíg krémes állagot nem kapunk.
2. Szedjük tálakba és díszítsük ízlés szerint a topping összetevőivel.
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 221 kcal
Fehérje 5 g
Zsír 6 g
Szénhidrát 33 g

Spenótos tortilla
csirkemell csíkokkal töltve

Hozzávalók 4 személyre:
Spenótos tortillához:
- 210 g liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál kömény
- 1 csipet cayenne bors
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 g baby spenót
- 5 evőkanál olaj
Csirkés töltelék hozzávalók:
- 35 dkg csirkemell filé
- só, bors ízlés szerint
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 szál rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál szőlőmagolaj
- 4 evőkanál natúr joghurt
Mártogatós: 1 pohár natúr joghurt,
jalapeno vagy habanero paprika, só, bors

Elkészítése:
1. Spenótos tortilla: Forraljunk fel vizet egy lábasban, majd 2 percre tegyük a spenótot a forrásban lévő vízbe, addig amíg kicsit megfonnyad. Szűrjük le a spenótot és tegyük át jéghideg vízbe.
2. A spenótot helyezzük egy mélyfalú edénybe, adjunk hozzá 2 ek. vizet és pürésítsük.
3. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, tegyük bele a sót, köményt és a sütőport. Keverjük össze.
4. A lisztes keverékhez adjuk hozzá a pürésített spenótot és 3 ek. olajat. Kézzel gyúrjuk egy kicsit és adjunk hozzá még 2 ek. olajat.
5. A tésztának ruganyos állagúnak kell lennie, így ha szükséges vagy túl száraz a tészta, öntsünk hozzá olajat, addig, míg a kívánt állagot el nem érjük. Ha kész a tésztánk, takarjuk le folpackkal és hagyjuk pihenni 30 percre.
6. Ha a tészta pihent, osszuk 4 egyenlő részre, formáljunk belőlük gombócokat és egy sodrófa segítségével, lisztezett deszkán, nyújtsunk belőlük körlapokat.
7. Melegítsünk elő egy serpenyőt közepes hőfokon és egyesével süssük ki a lapokat. Oldalanként kb. 2-2 percig, amíg kis barna hólyagocskák nem keletkeznek rajtuk.
8. Miután megsütöttük a tortilla lapok mindkét oldalát, kenjük át egy kicsit olajjal, hogy puha maradjon.
9. Csirkés töltelék: A csirkemellet és a paprikát vágjuk fel vékony csíkokra. Melegítsük fel egy serpenyőben az olívaolajat és tegyük bele a csirkecsíkokat, sózzuk, borsozzuk. Dobjunk hozzá 1 szál rozmaringot és fokhagymát. Jöhet a szeletekre vágott kaliforniai paprika.
10. Ha lepirultak a csirkék és a paprika, szedjük őket külön tálba és keverjük hozzá joghurtot (vagy tejfölt).
11. Ha ez kész, fogjunk egy tortilla lapot és helyezzük rá a csirkét és a sült paprikákat, majd tekerjük fel és vágjuk félbe.
12. Mártogatós: A joghurtba, vágjunk bele egy kevés habanero vagy jalapeno paprikát. Sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Tegyük kis tálkába.
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 447 kcal
Fehérje 27 g
Zsír 18 g
Szénhidrát 44 g

Chai Latte- Tejes tea

Hozzávalók 2 adaghoz (kb. 5 dl):
- 3 db fekete tea filter, helyettesíthető gyümölcsteával
- 2 dl víz
- 3 dl tej, 2,8 %-os
- 1 db csillagánizs
- pár szem ánizs
- 1 fahéj, egész
- 5 szem szegfűszeg, egész
- eritrit, ízlés szerit
- 2 vékony szelet gyömbér

Elkészítése:
Összeforralom a hozzávalókat, majd egy szűrőn átszűröm.

Finom, fűszeres, tejes-tea. Eritrit helyett más energiamentes édesítőszerrel is édesíthető.
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 90 kcal
Fehérje 5 g
Zsír 4 g
Szénhidrát 8 g

Bíbor színű immunerősítő turmix

Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 közepes cékla (15 dkg tisztítva)
- 1 nagy édes narancs (20 dkg tisztítva)
- 1 db sárgarépa (15 dkg tisztítva)
- 1 marék madársaláta
- ¼ db kígyóuborka
- 1 dl víz (ha túl sűrű a turmix,
akkor még adjunk hozzá vizet)
- 1 csipet fahéj
- eritrit, ízlés szerint

Elkészítése:
Mindent beleteszünk a turmixba és összekeverjük.

Közvetlenül fogyasztás előtt készítsék. Jó napindító lehet reggel, de délután uzsonnaétkezésre is remek választás. Próbálják ki.
Más zöldségek és gyümölcsök is használhatók. Télen a cékla, narancs, sárgarépa mellett, könnyen beszerezhető alapanyagok még a lilakáposzta, alma, kivi. Ezekből is finom turmix (smoothie) készíthető.
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 98 kcal
Fehérje 3 g
Zsír 0 g
Szénhidrát 19 g

Túrós-baracklekváros
zabpehelypalacsinta

Hozzávalók 2 adaghoz:
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 2 tojás 
- 1 dl tej (itt a tészta állagától függően,
lehet, hogy kell neki még fél dl)
- 2 dkg vaj, olvasztva 
- olaj a sütéshez 
- 10 dkg túró
- őrölt fahéj, ízlés szerint
- eritrit, ízlés szerint
- fél citrom reszelt héja, leve
- 4 dkg cukormentes baracklekvár

Díszítés:
- reszelt narancshéj, mentalevél

Elkészítése:
1. A zabpehelylisztet keverjük el a tojásokkal, tejjel, olvasztott vajjal, eritrittel és a fahéjjal. Merülő turmixszal keverjük egyneművé.
2. Egy palacsintasütőt hevítsünk fel, öntsünk bele 1 evőkanál olajat, és egyesével süssük ki a palacsintákat (4 darab közepes méretű palacsinta lesz ebből az adagból).
3. A túrót keverjük el eritrittel, fahéjjal és baracklekvárral. Töltsük meg a palacsintákat a töltelékkel.
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 477 kcal
Fehérje 18 g
Zsír 32 g
Szénhidrát 27 g

Mogyorós lazac
édeskömény salátával (1 Fő)

Hozzávalók:
- 10 dkg lazacfilé, bőr nélkül
- 5 g olívaolaj
- kis csokor koriander, összevágva

Dukkah-hoz:
- 10 g fehér szezámmag
- 2 g koriandermag
- 1 g köménymag
- 20 g hámozott mogyoró
- 10 g földimogyoró
- 3 g kesudió
- 3 g pisztácia

Köret:
- 1 gerezd fokhagyma,
reszelve
- 80 g édeskömény
gumó, karikákra
vágva és torzsáját
ék alakban kivágva
- 6 g só
- 12 g gránátalma mag
- 25 g reszelt
parmezán sajt
- 3 kis ág rozmaring
- bors
- 10 g vaj

Elkészítése:
1. Egy forró, száraz serpenyőben pirítsuk meg a magokat, amíg el nem kezdjük érezni az illatukat. Vegyük ki a serpenyőből és törjük durvára egy aprítógépben.
2. Forrón, szárazon pirítsuk meg a koriander és köménymagokat is, amíg elkezdenek illatozni. Ezeket törjük por állagúra egy mozsárban.
3. Keverjük össze a magokat a fűszerekkel.
4. A lazacot sózzuk borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát 4-4 percig süssük.
5. Tálaláskor a lazac tetejére halmozzuk a mag- és fűszerkeveréket.
6. Díszíthetjük friss korianderlevéllel és ízesíthetjük frissen facsart citromlével.
Köret:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A lereszelt fokhagymát keverjük össze vajjal és kenjük ki vele egy hőálló tál alját. Helyezzük az édeskömény karikákat egymás után, úgy hogy megtöltsük a tálat vele.
2. Szórjuk meg sóval, borssal, parmezánnal. A megmaradt fokhagymás vajat pedig, öntsük a tetejére.
3. Tegyünk a tetejére 2,5 ek. gránátalma magot és 2 szál rozmaring ágat. Süssük addig, míg az édeskömény megpuhul és aranybarna színe lesz a tetejének. Amikor tálaljuk, az édeskömény felvágott, zöld levelét és a megmaradt (1,5 ek. gránátalma magot) szórjuk a kész ételre. Takarás nélkül süssük nagyjából 45 percig.
Mogyorós lazac
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 865 kcal / 3 616 KJ
Fehérje 45,9 g
Zsír 59,3 g
Szénhidrát 48,3 g

Diós-almás sertésszűz,
mustáros burgonyapürével (2 Fő)

Hozzávalók:
Töltelék:
- 20 g vaj
- 1/2 alma, hámozva, lereszelve
- ½ fej hagyma, összevágva
- 1/2 zellerszár, apróra feldarabolva
- 40 g dióbél, összevágva
- 200 g almaszósz 100%-os
- 40 g durvaszemű zsemlemorzsa
- 1/4 tk őrölt fahéj
- ¼ tk só
- 1/8 tk őrölt szegfűszeg
- 1/8 tk őrölt szerecsendió
- 1/8 tk őrölt gyömbér

Sertésszűz:
- só, bors, ízlés szerint
- 240 g sertés szűz,
megtisztítva

Köret:
- 200 g burgonya,
meghámozva és
felkockázva
- 15 dkg vaj
- 1 ek magos mustár

Díszítés:
60 g gránátalma mag

Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
2. Egy tálba keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
3. Majd egy fólia segítségével hengereljük fel a tölteléket kb. 25 cm hosszan és 2 cm vastagon. A hengert tegyük fagyasztóba min. 1 órára.
4. A sertésszüzet felszúrjuk egy vékony hosszú kés segítségével majd kiklopfoljuk. Ezt követően töltsük bele a már megfagyott tölteléket a fólia eltávolítása után.
5. A roládot sózzuk, borsozzuk és forró hőálló serpenyőben, zsiradékon kérgesítjük.
6. 180 fokon 16-17 percig sütjük egy olyan serpenyőben, aminek a nyele is hőálló.
7. A sertésroládot miután a sütőből kivettük 10 percig pihentetjük.

Köret:
Mustáros burgonyapüré:
1. A burgonyakockákat megfőzzük.
2. A kész burgonyát egy krumplinyomó segítségével áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. Ha krémesebb burgonyapürét szeretnénk, adhatunk hozzá még 0,5 dl tejszínt.
Diós-almás sertésszűz
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 623 kcal / 2 609 KJ
Fehérje 34,7 g
Zsír 29,7 g
Szénhidrát 51,3 g

Körtés zellerkrémleves
pirított dióval (3 fő)

Hozzávalók:
- 20 dkg zeller, pucolva, apró kockákra vágva
- 2 db 8-10 dkg krumpli, pucolva, apró kockákra vágva
- 15 dkg körte, pucolva, apró kockákra vágva
- 3 dkg (fél fej) vöröshagyma
- 1 kis ág friss rozmaring
- 0,75 l zöldségalaplé
- 0,3 dl tejszín 10%-os
- 3 dkg vaj
- só
- bors
- csipet szerecsendió
- 30 g dió, pirítva

Díszítéshez (1 fő):
- 3 dkg balzsamecet (hozzáadott cukor nélküli)
- 30 g körte, magház nélkül, cikkekre vágva
- 30 g gránátalma mag
- pár szem dió, pirítva

Elkészítés:
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Rádobjuk a felkockázott zellert és krumplit, majd átforgatjuk. Felöntjük a alaplével, hozzáadjuk a felkockázott körtét, 2 szem diót és rozmaring ágat. Fedő alatt, közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Botmixerrel pürésítjük (szitán átpaszírozzuk, ha teljesen sima állagot szeretnénk kapni). Beleöntjük a tejszínt, felhevítjük, végül szerecsendióval, sóval borssal ízesítjük.

Díszítéshez a cikkekre vágott körtét balzsameceten
megfuttatjuk és a levesre helyezzük, rászórjuk
a gránátalma magjait és pár szem pirított diót.
Körtés zellerkrémleves
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 234 kcal / 978 KJ
Fehérje 3,9 g
Zsír 11,7 g
Szénhidrát 28 g

Sütőtökös
omlós sütemény (10 db)

Hozzávalók:
- 3 tojás
- 30 g eritrit
- 225 g sütőtökpüré
- 1 tk citromlé
- 120 g teljes kiőrlésű liszt
- 5 g sütőpor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék

A krémhez:
- 2 ek eritrit
- 115 g krémsajt (Philadelphia)
- 120 g cukrozatlan habtejszínhab (min 30%)

Elkészítés:
1. A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, majd 220 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára sütjük.
2. Összeállítjuk a tésztát. A sütőtököt lepürésítjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a citromlevet, a lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és az eritritet.
3. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát.
4. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és 10-15 percig sütjük.
5. Amíg sül a sütemény, elkészítjük a krémet.
6. A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a sajtkrémet, a 2 ek. zselatin fixálót és az eritritet.
7. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e.
Ezt követően deszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, és lapjával félbevágjuk.
8. Megtöltjük a tésztát a krémmel, majd hűtőben legalább
1 órát hagyjuk dermedni.
9. Szeleteljük, és végül tálaljuk.
Sütőtökös omlós sütemény
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 130 kca / 547 KJ
Fehérje 2,7 g
Zsír 7,4 g
Szénhidrát 13 g

Csicseriborsó krémleves (2 fő)

Hozzávalók:
- 35 dkg (kisebb fej) karfiol, rózsákra szedve
- 40 dkg csicseriborsó szárazon
- 2 gerezd (kb 14 g) fokhagyma
- 10 ml olívaolaj
- 3 g őrölt kömény
- só
- őrölt pirospaprika
- 0,5 l zöldség alaplé
- 1 dl tejszín 10%-os

Díszítésnek:
- friss koriander
- 50 g pirított csicseriborsó
- friss chilli, karikára vágva

Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőbe tegyük bele a karfiolrózsákat, a fokhagymagerezdeket és a csicseriborsót. 3 ek olívaoljat öntsünk rá, köménnyel, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsük. Addig süssük serpenyőben, amíg a karfiol megpuhul és a zöldségek egy kis barna kérget nem kapnak.
2. Amikor megsültek, a csicseriborsóból tegyünk félre egy kis adagot a díszítésnek.
3. A megsült zöldségekhez adjuk hozzá a zöldség alaplevet, majd hevítsük fel. Vegyük le a tűzről és egy botmixer segítégével pürésítsük le. Ezután kóstoljuk meg és ha szükség van rá sózzuk, borsozzuk.
4. Egy pár perc múlva, szakaszosan adjuk hozzá a tejszínt is. Ha nem elég híg a leves, adhatunk hozzá vizet vagy egy kis zöldség alaplevet.
5. Szedjük tálakba a levest és díszítsük a megmaradt csicseriborsóval, friss karikára vágott chillivel,
friss koriander levéllel.
Csicseriborsó krémleves
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 434 kcal / 1817 KJ
Fehérje 19 g
Zsír 22 g
Szénhidrát 37 g

Fetás-pekándiós
céklasaláta (10 fő)

Hozzávalók:
- 150 g bébispenót, megmosva
- 2 darab közepes méretű
(1 cékla kb 100-120 g) cékla, sütőben sütve
- 140 g feta sajt, apró kockákra vágva
- 80 g pekán dióbél (helyettesíthető: dióval)
- 15 g gránátalma mag

Dresszinghez:
Hozzávalók:
- 6 dkg szőlőmagolaj
- 2 dkg fehérbor ecet
- só, bors ízlés szerint
- 3 ek. balzsamecet (hozzáadott cukor nélküli)

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 185 fokra. A céklákat becsomagoljuk alufóliába. Sütőben 1,5 óráig sütjük. Felvágás előtt a héját letisztítjuk róla. Majd cikkekre vágjuk.
2. A fehérbor ecetben a sót és a borsot elkeverjük majd hozzáadunk 1 ek. balzsamecetet és a szőlőmag olajat.
3. A diót a serpenyőben pár percig pirítjuk, amíg lehet már érezni az illatát
4. Egy serpenyőben a maradék balzsameceten egy picit átfuttatjuk a céklaszeleteket.
5. Tálalás előtt a saláta leveleket összekeverjük az öntettel, hozzáadjuk a diót és végül a feta sajtot is.
6. Legvégén, gránátalma maggal díszítjük.
Fetás-pekándiós céklasaláta
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 589,4 kcal / 2465 KJ
Fehérje 20 g
Zsír 48 g
Szénhidrát 17 g

Márton napi libaburger
édesburgonyával sütve

Hozzávalók 1 főre:
- 350 g édesburgonya
- 150 g darált libahús
(75g comb+75 g mell hájjal együtt)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring (csak levelek)
- 2 csipet só
- bors ízlés szerint
- 90 g párolt lilakáposzta
- 1 db szívsaláta

Burger elkészítés:
1. Először elkészítjük a húspogácsát. A darált libahúst egy tálba tesszük, sóval, borrsal, aprított rozmaringgal és reszelt fokhagymával ízesítjük. Picit hagyjuk összeérni az ízeket.
2. Héjastul megmossuk, majd felvágjuk az édesburgonyát, úgy hogy 6 hosszabb karikát kapjunk.
3. A húsból az édesburgonya szeletek méretének megfelelő húspogácsákat formázunk.
4. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az édesburgonya szeleteket oldalanként 3-5 percig aranybarnára pirítjuk. A húspogácsákat szintén beletesszük a serpenyőbe és oldalanként 5-5 percig sütjük.
5. Ezt követően elkezdjük rétegezni a burgert az alábbi sorrendben: 1. édesburgonya 2. 2 db szívsalátalevél,
3. édesburgonya 4.húspogácsa 5. párolt lilakáposzta
6. édesburgonya.
Mártonnapi libaburger
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 886 kcal/ 3714 KJ
Fehérje 28 g
Zsír 63 g
Szénhidrát 47 g
Édesburgonya csak 200 gr / adaggal számolva

Sült kápiapaprika krémleves
sós túrógombóccal (2 főre)

Hozzávalók:
- ½ kg kápia paprika
- 3 dl csirke alaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl habtejszín (min.30%)
- só, bors ízlés szerint

Sós túrgombóchoz:
- 450 g zsírszegény túró
- 2 db tojás
- 3 ek. Zabpehelyliszt
- 1 csipet só
- 10 levél bazsalikom, apróra vágva

Díszítés:
- friss bazsalikom

Krémleves elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és megsütjük a paprikákat, úgy, hogy a félbevágjuk őket, és magos felükkel lefelé fordítva egy rácsra helyezzük. Kb. 15 percig sütjük.
2. Kivesszük a sütőből a paprikákat, egy tálba teszük, majd lefóliázzuk, és pihentetjük 10 percig.
3. Ha letelt az idő, könnyedén lehúzzuk a héjukat és eltávolítjuk a magházat.
4. A paprikákat durvára vágjuk, felöntjük meleg alaplével, amibe fokhagymát reszelünk. Végül sózzuk, borsozzuk.
5. Ezt követően, egy merülőturmix segitségével krémes állagúra pürésítjük. Ha krémesebb állagot szeretnénk elérni, adjuk hozzá a tejszínt is.

Túrógombóc elkészítés:
1. A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A tojás sárgáját átkeverjük az áttört túróval, majd szakaszosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet. Sózzuk, és hozzá keverjük a felaprított bazsalikom leveleket.
2. A tojásfehérje habot 3 részletben, óvatosan a túrós masszához adjuk.
3. Pihentetjük 30 percig, majd ezt követően gombóckat formálunk belőle.
4. A gombócokat 5-7 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük, addig amíg a vízfelszínre nem jönnek.
5. Leszűrjük majd a levessel együtt tálaljuk.
Kápia krémleves
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 293 kcal /1231 KJ
Fehérje 12 g
Zsír 14 g
Szénhidrát 29 g

Céklás brownie (10 db)

Hozzávalók:
- 90 g cukormentes étcsokoládé 80%-os
- 50 ml kókuszzsír
- 250 g sült céklapüré
- 2 tojás
- 90 g eritrit
- 50g mandulaliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. Szódabikarbóna
- 1 cs. Só

Babapiskótához:
Hozzávalók (40 darabhoz):
- 4,5 dkg zabpehelyliszt
- 1,5 dkg tönköly finomliszt
- 5 dkg nyírfacukor/7 dkg eritrit porrá őrölve
- 1 csipet só
- 5 tojás (szobahőmérsékletű)
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai

Díszítés:
12 db cukormentes babapiskóta
+ 1-2 kocka étcsokoládé felolvasztva!

Brownie elkészítése:
1. 190 C- fokon süssük meg az olajjal meglocsolt céklát alufóliában, méretétől függően 1-1.5 órán keresztül. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
2. A tojásokat a szobahőmérsékletű kókuszzsírral elkeverjük, és szakaszosan hozzáadjuk a száraz hozzávalókat úgy mint a: mandulalisztet, sót, kakaóport, eritritet, szódabikarbónát.
3. Az étcsokoládét vízgőz felett meglolvasztjuk. A céklát lepürésítjük és hozzáadjuk a tészta alaphoz, az olvasztott csokoládéval együtt.
4. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra és 30 percig süssük a browniet. Ha megsült, pihentessük 20 percig, majd szúrjuk bele a feldíszített babapiskótákat.

Babapiskóta elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját pedig a porcukorral szinte fehéredésig habosítsuk ki.
3. Szakaszosan keverjük hozzá a lisztet, a tojásfehérje negyedével pedig lazítsuk a masszát. Óvatosan forgassuk bele a maradék fehérjehabot.
4. A masszát töltsük habzsákba és kb. 12-13 cm-es csíkokat nyomjunk ki belőle egymás mellé.
5. 3 percig süssük meg a sütőben a piskótákat, majd 3 percig 150 fokon, ekkor viszont fordítsuk meg a tepsit. Folyamatosan ellenőrizzük a piskóták színét, nehogy túlbarnuljanak.
Céklás brownie
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 590 KJ (141 Kcal)
Fehérje 3,4 g
Zsír 10,6 g
Szénhidrát 8 g
Babapiskóta
Tápanyagtartalom (1 darab):
Kalóriatartalom 46 KJ (11 Kcal)
Fehérje 0,3 g
Zsír 0,2 g
Szénhidrát 2,3 g

Zöldséges halrolád (2 főre)

Hozzávalók:
- 2 db fehér húsú bőr nélküli halfilé kb. 450 g
(naphal vagy branzino)
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 4 ek. krémsajt (Philadelphia)
- só,-bors
- 2 szál újhagyma, zöld és fehér része egyaránt
- 1-1 db kaliforniai paprika (sárga, piros)
- 2 nagy csipet kurkuma
- 125 g köles

Citromos vajszószhoz:
- 2 ek vaj, olvasztva
- citromlé

Díszítés:
- 1 tk.mák
- egy marék fekete szezámmag

Elkészítés:
1. A kölest 2x-es mennyiségű vízben készre főzzük 10-12 perc alatt. Várjuk meg amíg teljesen felszív minden folyadékot, majd húzzuk le a tűzről és lefedve hagyjuk kihűlni, mert csak így marad pergős.
2. A köleshez adjuk hozzá a krémsajtot és keverjük el. Vágjuk apró darabokra a paprikákat és vékony karikára az újhagymát és ezt is adjuk a köleshez. Ezt követően kurkumával, sóval és borssal ízesítsük. Reszeljük bele a fokhagymát és újból keverjük át a tölteléket.
3. A halakat töltsük meg a köleses masszával, amit a halfilé vastagabb részétől kezdjük el hosszában. A széleken célszerű 1-1 cm-t kihagyni, hogy a töltelék ne folyon ki belőle a tekersnél.
4. Helyezzük óvatosan egy sütőpapírral kibélelt tepsire a haltekercseket, és egy szilikon ecset segítségével, kenjük meg a vajas citromos szósszal.
5. A biztonság kedvéért egy nedvesített hurkapálcával vagy egy hústűvel tűzzük össze a roládokat.
6. 185 fokon 20-25 percig süssük készre. Félidőnél fordítsuk meg a tepsit a sütőben, és kenjük át mégegyszer a halakat citromos vajas szósszal.
7. A kész roládokat forgassuk fekete szezámmagba, és egy nagyon kevés mákba.
8. Tálalásnál locsoljuk meg egy fél citrom levével.
Zöldséges halrolád
Tápanyagtartalom(1 adagra):
Kalóriatartalom 818 kcal /3424 KJ
Fehérje 48 g
Zsír 44 g
Szénhidrát 55 g
bottom-right-corner
Tájékoztatjuk, hogy 2019. december 23. - 2020. január 5. között
a Telefonos Ügyfélszolgálatunk zárva tart!
Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat az alábbi napokon!
Hétfő, szerda, péntek: 10:00-15:00 között
06-80-200-694

Az Accu-Chek Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.

Töltse le még ma a DKP applikációt az App Store-ból vagy a Google Play Áruházból!

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!