Diós-almás sertésszűz, mustáros burgonyapürével

A kép csak illusztráció!

Diós-almás sertésszűz, mustáros burgonyapürével

HOZZÁVALÓK:

Töltelék:
  • 20 g vaj
  • 1/2 alma, hámozva, lereszelve
  • ½ fej hagyma, összevágva
  • 1/2 zellerszár, apróra feldarabolva
  • 40 g dióbél, összevágva
  • 200 g almaszósz 100%-os
  • 40 g durvaszemű zsemlemorzsa
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • ¼ tk só
  • 1/8 tk őrölt szegfűszeg
  • 1/8 tk őrölt szerecsendió
  • 1/8 tk őrölt gyömbér
Sertésszűz:
  • só, bors, ízlés szerint
  • 240 g sertés szűz, megtisztítva
Köret:
  • 200 g burgonya, meghámozva és felkockázva
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek magos mustár
Díszítés:
  • 60 g gránátalma mag

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
  2. Egy tálba keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
  3. Majd egy fólia segítségével hengereljük fel a tölteléket kb. 25 cm hosszan és 2 cm vastagon. A hengert tegyük fagyasztóba min. 1 órára.
  4. A sertésszüzet felszúrjuk egy vékony hosszú kés segítségével majd kiklopfoljuk. Ezt követően töltsük bele a már megfagyott tölteléket a fólia eltávolítása után.
  5. A roládot sózzuk, borsozzuk és forró hőálló serpenyőben, zsiradékon kérgesítjük.
  6. 180 fokon 16-17 percig sütjük egy olyan serpenyőben, aminek a nyele is hőálló.
  7. A sertésroládot miután a sütőből kivettük 10 percig pihentetjük.
Köret:
  1. A burgonyakockákat megfőzzük.
  2. A kész burgonyát egy krumplinyomó segítségével áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha krémesebb burgonyapürét szeretnénk, adhatunk hozzá még 0,5 dl tejszínt.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
623 kcal 34,7 g 29,7 g 51,3 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.