Citromos mascarponekrém, fahéjas-cukormentes granolával

A kép csak illusztráció!

Citromos mascarponekrém, fahéjas-cukormentes granolával

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g finomszemű zabpehely
  • 140 g eritrit
  • 4 tojás fehérje
  • 4-5 evőkanál vaj
  • 200 g magkeverék (kesudió, dió, mandula)
  • 1,5 ek fahéj
Krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 3 ek joghurt
  • por eritrit ízlés szerint (kb 2 ek)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A zabpelyhet összekeverjük az eritrittel, a fahéjjal és a magkeverékekkel.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és egy masszává keverjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elegyengetjük benne a masszát, de nem kell teljesen lenyomkodni. 10-15 percig sütjük, átforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon, és további 5 percig készre pirítjuk. 5. Ha megsült, kihűtjük.
  5. Amíg hűl a granola, elkészítjük a pohárdesszert krémjét: A mascarpone-t a por eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlevet, majd alaposan összekeverjük úgy, hogy apránként hozzáadjuk a joghurtot.
  6. Egy üvegpohár aljába belekanalazunk 2 ek. granolát, majd rétegezzük a citromos krémmel, granolával és végül megint krémmel. Friss gyümölccsel, mentalevéllel díszítjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
447 kcal 27g 18 g 44 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.