Sült kápiapaprika krémleves sós túrógombóccal

A kép csak illusztráció!

Sült kápiapaprika krémleves sós túrógombóccal

HOZZÁVALÓK:

  • ½ kg kápia paprika
  • 3 dl csirke alaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl habtejszín (min.30%)
  • só, bors ízlés szerint
Sós túrgombóchoz:
  • 450 g zsírszegény túró
  • 2 db tojás
  • 3 ek Zabpehelyliszt
  • 1 csipet só
  • 10 levél bazsalikom, apróra vágva
Díszítés:
  • friss bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS:

Krémleves elkészítés:
  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és megsütjük a paprikákat, úgy, hogy a félbevágjuk őket, és magos felükkel lefelé fordítva egy rácsra helyezzük. Kb. 15 percig sütjük.
  2. Kivesszük a sütőből a paprikákat, egy tálba teszük, majd lefóliázzuk, és pihentetjük 10 percig.
  3. Ha letelt az idő, könnyedén lehúzzuk a héjukat és eltávolítjuk a magházat.
  4. A paprikákat durvára vágjuk, felöntjük meleg alaplével, amibe fokhagymát reszelünk. Végül sózzuk, borsozzuk.
  5. Ezt követően, egy merülőturmix segitségével krémes állagúra pürésítjük. Ha krémesebb állagot szeretnénk elérni, adjuk hozzá a tejszínt is.
Túrógombóc elkészítés:
  1. A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A tojás sárgáját átkeverjük az áttört túróval, majd szakaszosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet. Sózzuk, és hozzá keverjük a felaprított bazsalikom leveleket.
  2. A tojásfehérje habot 3 részletben, óvatosan a túrós masszához adjuk.
  3. Pihentetjük 30 percig, majd ezt követően gombóckat formálunk belőle.
  4. A gombócokat 5-7 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük, addig amíg a vízfelszínre nem jönnek.
  5. Leszűrjük majd a levessel együtt tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
293 kcal 12 g 14 g 29 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.