Csirkehúsos raguval töltött cukkinihajók

A kép csak illusztráció!

Csirkehúsos raguval töltött cukkinihajók

HOZZÁVALÓK:

  • 1/4 kg darált csirkemell
  • 1/4 kg darált sertéshús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy cukkini
  • olívaolaj
  • só, bors
  • ½ piros kaliforniai paprika
  • 5 db csiperkegomba
  • friss kakukkfű
  • 50 g gouda sajt
  • 1,5 dl habtejszín
  • 3 dl paradicsomszósz

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük.
  2. A darált húst hozzáadjuk a hagymákhoz. Lepirítjuk. A gombákat megtisztítjuk, felkockázzuk, a kaliforniai paprikát is felcsíkozzuk, majd a húshoz adjuk. Végül megszórjuk friss kakukkfűvel, felöntjük tejszínnel és paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A cukkíniket kettévágjuk, a közepét kikaparjuk, de nem dobjuk ki, hanem a felét hozzáadjuk a raguhoz. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket és megtöltjük a húsos raguval. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
  4. 200 fokon 20 percig sütjük. Tálaláskor friss kakukkfűvel megszórjuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
558 kcal 38 g 31 g 29 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.