Céklás-diós mártogató

A kép csak illusztráció!

Céklás-diós mártogató

Jó ízű, kellően krémes, színes mártogatós zöldségekhez (pl. sárgarépa,uborka). A crème frainche egy kellően sűrű krém, a francia konyha alapanyaga. Tejfölhöz hasonlítható, kissé savanykás ízű. Helyettesíthetjük friss tejszín (30 % zsírtartalmú) és joghurt 2:1 keverékével (40 ml tejszín, 20 ml joghurt).

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg sült cékla, nagyobb darabokra vágva
  • 60 g dióbél, finomra vágva. Plusz 20 g a tálaláshoz, diszítéshez
  • 60 ml crème frainche
  • 2 evőkanálnyi kapor apróra vágva, plusz a tálaláshoz
  • 1 teáskanálnyi körte gyümölcsecet
  • 1 teáskanálnyi dióolaj
  • 0,5 teáskanálnyi köménymag pirítva, plusz tálaláshoz
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A céklát 190 fokon, egy óra alatt megsültjük, majd nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Az egész köményt egy serpenyőben megpirítjuk.
  3. Egy aprítóban összekeverjük az alapanyagokat.
  4. Tálaláskor kaporral, pirított köménnyel és dióval díszítjük. Csíkokra vágott zöldséggel kínáljuk
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
152 kcal 4 g 12 g 6 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.