Gesztenyés csokis muffin

A kép csak illusztráció!

Gesztenyés csokis muffin - gyümölcs töltelékkel

Ha Ön cukorbetegséggel él figyelnie kell az alapanyagok kiválasztására. A barackdzsem és a gesztenye massza ne tartalmazzon hozzáadott cukrot. Olyan étcsokoládét válasszon, melynek minél magasabb a kakaótartalma, és minél alacsonyabb a hozzáadott cukortartalma.

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g gesztenyemassza, cukrozatlan
  • 150 g étcsokoládé, 70 % kakaótartalmú
  • 100 g vaj
  • 2 evőkanál baracklekvár, cukrozatlan
  • 3 darab tojás
  • 50 g tönkölyliszt (helyettesíthető: mandula liszttel-6 dkg)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
Töltelék:
  • 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mix
  • chili paprika, ízlés szerint
  • 1 ág rozmaring
Díszítés:
  • 1 dl tejszínhab, cukrozatlan
  • reszelt narancshéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit megolvasztjuk.
  2. A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.
  3. Hozzákeverjük a puha vajat, baracklekvárt, tojássárgáját. Végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk.
  4. A tojásfehérjékből habot verünk, beleforgatjuk óvatosan a masszába, hogy ne törjük szét a habot. Muffinformába tesszük.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25perc alatt megsütjük. Egy serpenyőben összeforraljuk az alapanyagokat, kivesszük a rozmaringot, majd a kivájt muffinokba töltjük. Tetejüket tejszínhabbal és reszelt narancshéjjal díszítjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
351 kcal 7 g 20 g 34 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.