Málnás kölesszelet

A kép csak illusztráció!

Málnás kölesszelet

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg köles
  • 1 l tej (1,5 %-os)
  • 7 dkg vaj
  • 7 ek eritrit (édesítőszer)
  • 4 db tojás
  • 15 dkg túró (félzsíros)
  • 1 dl tejföl (12 %-os)
  • 50 dkg málna
  • 1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kölest a tejben egy csipet sóval ízesítve, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Amikor megpuhult, a vajat és a 6 evőkanál eritritet beletesszük, jól összekeverjük, hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük, és a túróval együtt a kölesmasszába dolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tejfölt 1 evőkanál eritrittel összekeverjük, és a tetejére kenjük, majd a málnát egyenletesen rászórjuk.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Hidegen szeletelve tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1847 KJ/44 kcal 20,4 g 19,7 g 44,7 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.