Répatorta

A kép csak illusztráció!

Répatorta

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 5 dkg durumliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 10 dkg eritrit (édesítőszer)
  • 2 ek poreritrit
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 db narancs
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek habtejszín
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A liszteket összekeverjük a sütőporral. A répát lereszeljük apró lyukú reszelőn.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az eritrittel, fahéjjal és az olajjal. Beleszórjuk a répát, a narancs reszelt héját és levét, majd a végén összekeverjük a liszttel.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a répás masszába forgatjuk.
  4. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 40-45 percig sütjük.
  5. A mascarponéból, a habtejszínből és a poreritritből krémet készítünk, ezzel bekenjük a kihűlt tortát.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
228,4 kcal 4,2 g 18 g 13,3 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.