Sült hal vadrizzsel, sült zöldségekkel

A kép csak illusztráció!

Sült hal vadrizzsel, sült zöldségekkel (4 személyre)

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g tengeri halfilé
  • 4 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 4 gerezd aszalt paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 160 g vadrizs
  • 500 g bébirépa
  • 500 g brokkoli
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 ek rizskrém
  • 2 ek light majonéz
  • 1 csokor metélőhagyma
  • citromlé
  • koriander

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az aszalt paradicsomot aprítógépben összetörjük, összekeverjük egy kis tálban a zsemlemorzsával, 2 evőkanál olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. A halfilét megsózzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és egyenletesen eloszlatjuk a tetején a morzsát. 160 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
  2. A rizst olívaolajon átfuttatjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve készre pároljuk. A bébirépát, brokkolit és lilahagymát együtt ropogósra sütjük.
  3. A rizskrémet light majonézzel, metélőhagymával és kevés citromlével kikeverjük.
  4. Tálaláskor a sült zöldségeket a hal mellé tesszük, a rizst apróra vágott koriander levelekkel díszítjük, a metélőhagymás öntetet a zöldségekre csepegtetjük vagy külön tálalva kínáljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
390,25 kcal 34,7 g 5,75 g 53,4 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.