Vadrizses ceruzabab saláta

A kép csak illusztráció!

Vadrizses ceruzabab saláta (4 személyre)

HOZZÁVALÓK:

  • 40 g ceruzabab (friss vagy fagyasztott)
  • 3 dkg vadrizs
  • 5 dkg barnarizs
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk szezámmagolaj
  • gyömbér, őrölt
  • fehér bors, őrölt
  • szezámmag

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Enyhén sós vízben megfőzzük a rizst, míg a vadrizs szemek kissé szétnyílnak. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A ceruzababot forró sós vízben néhány percig főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni.
  3. Az olajból és fűszerekből öntetet készítünk, és egy tálban összekeverjük a rizzsel és a ceruzababbal.
  4. Hűtve tálaljuk, a tetejét pirított szezámmaggal megszórva.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
161 kcal 5,3 g 7,8 g 16,9 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.