Túrós-kakaós csiga
Túrós-kakaós csiga (24 darabhoz)

HOZZÁVALÓK:

  • 175 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 75 g finomliszt
  • 250 g túró (félzsíros)
  • ½ csomag sütőpor
  • 0,5 dl tej (1,5 %-os)
  • 5 ek étolaj
  • 10 g vaj
  • 90 g eritrit (édesítőszer)
  • 15 g kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 tk citromlé
  • reszelt citromhéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kétféle lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, és elkeverjük.
  2. A túrót egy botmixerrel krémesítjük, elkeverjük a tejjel, olajjal, 40 g édesítőszerrel, sóval, citromlével és citromhéjjal.
  3. A lisztet hozzáadjuk a túrós keverékhez és kézzel alaposan összedolgozzuk. Egy enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát. Megkenjük a puha vajjal és megszórjuk a maradék eritrit és kakaópor keverékével. A tölteléket kicsit rányomkodjuk a tésztára.
  4. 24 egyenlő csíkra vágjuk és feltekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 175 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
79 kcal 3 g 3,9 g 7,2 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.