A kép csak illusztráció!
  
    
      Húsos rakott zöldbab amaránttal (4 személyre)
  
HOZZÁVALÓK:
- 45 dkg zöldbab
 - 30 dkg sertéscomb (darált)
 - 15 dkg barna rizs
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1 fej vöröshagyma
 - 3 dl tejföl
 - 4 ek puffasztott amaránt
 - 1 db zöldpaprika
 - 1 ek liszt
 - 0,5 dl víz
 - só
 - őrölt fekete bors
 - szárított tárkony
 - olívaolaj
 
ELKÉSZÍTÉS:
- Az apróra vágott hagymát és paprikát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a zúzott fokhagymát is.
 - A húst fehéredésig hevítjük, majd 0,5 dl vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt liszttel kikeverjük, és habverő segítségével a húshoz adjuk. Hozzátesszük a zöldbabot, és 5 percig együtt főzzük.
 - A rizst háromszoros sós vízben puhára főzzük, ezt követően hozzákeverjük az amarántot.
 - Egy hőálló tálat olajjal kikenünk, főtt rizzsel kibéleljük, és erre szedjük rá a húsos zöldbabot.
 - Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt összesütjük. Pirospaprikás, tárkonyos tejföllel tálalhatjuk.
 
| Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | 
|---|---|---|---|
| 450,6 kcal | 25,67 g | 16,66 g | 47,45 g |