Húsos rakott zöldbab amaránttal

A kép csak illusztráció!

Húsos rakott zöldbab amaránttal (4 személyre)

HOZZÁVALÓK:

  • 45 dkg zöldbab
  • 30 dkg sertéscomb (darált)
  • 15 dkg barna rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 4 ek puffasztott amaránt
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 ek liszt
  • 0,5 dl víz
  • őrölt fekete bors
  • szárított tárkony
  • olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az apróra vágott hagymát és paprikát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a zúzott fokhagymát is.
  2. A húst fehéredésig hevítjük, majd 0,5 dl vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt liszttel kikeverjük, és habverő segítségével a húshoz adjuk. Hozzátesszük a zöldbabot, és 5 percig együtt főzzük.
  3. A rizst háromszoros sós vízben puhára főzzük, ezt követően hozzákeverjük az amarántot.
  4. Egy hőálló tálat olajjal kikenünk, főtt rizzsel kibéleljük, és erre szedjük rá a húsos zöldbabot.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt összesütjük. Pirospaprikás, tárkonyos tejföllel tálalhatjuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
450,6 kcal 25,67 g 16,66 g 47,45 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.