Gofri fagyi

A kép csak illusztráció!

Gofri fagyi

Mivel ez egy magas szénhidráttartalmú nassolnivaló, ezért elsősorban sportolás után javasolt. A banán és a liszt szénhidrátja fokozatosan látja el a szervezetet energiával. Fontos, hogy a cukorbetegséggel élők az elfogyasztani kívánt ételmennyiség szénhidráttartalmát figyelembe vegyék.

HOZZÁVALÓK:

Gofri:
  • 10 dkg olvasztott vaj + egy kevés a gofrisütő kenéséhez
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg banán, összetörve
Díszítés:
  • friss áfonya
  • friss málna
  • 1 db banán
  • pisztácia, apróra törve

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az alapanyagokat botmixer segítségével egyneműsítjük, a gofrisütőt pedig megkenjük olvasztott vajjal, majd kisütjük benne a tésztát.
  2. A banánt vékony karikákra vágjuk, ezek lesznek a fagyi "gombócai". Tányérra helyezzük a háromszög alakúra vágott gofrit, rátesszük a banánkarikákat és ízlés szerint díszítjük málnával, áfonyával, végül pedig megszórjuk apróra tört pisztáciával.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
533 kcal 16 g 28 g 52 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.