Halloweeni boszorkányujjak

A kép csak illusztráció!

Halloweeni boszorkányujjak (kb 20 db)

Igazi halloween party desszert. Nagyon mutatós, könnyen elkészíthető. Pontos anyagfelhasználás mellett, 1 db szénhidráttartalma 12 g. Figyeljenek arra, hogy a lekvár lehetőleg diétás legyen.

HOZZÁVALÓK:

Tészta:
  • 250 g búzaliszt
  • 50 g vaj
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek eritrit
  • 1 db tojás
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
Szósz hozzávalók:
  • 250 g fagyasztott eper
  • 250 g fagyasztott málna
  • menta
  • méz
Díszítéshez:
  • 60 g csipkebogyó lekvár diétás
  • 50 g mandula

ELKÉSZÍTÉS:

Tészta:
  1. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, majd az asztalon egy gömb formát gyúrunk belőle. Fóliába csavarjuk és fél órára eltesszük a hűtőbe pihenni.
Mártogató:
  1. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett összefőzzük a gyümölcsöket. Mézzel és mentalevéllel ízesítjük.
Ujjak:
  1. Belisztezzük a pultot és a sodrófát. A tésztát középről kifelé haladva, kb 5 cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel kb ujjnyi hosszúságú csíkokra vágjuk, majd ujjakat formázunk belőlük, fogpiszkálóval becsíkozzuk. Kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Egy darab mandulával benyomkodjuk a 'körmök' helyét, majd tojássárgával alaposan megkenjük az ujjakat. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. A megsült ujjak hegyét belemártjuk a lekvárba, arra 'ráragasztjuk' a mandulát és el is készültek a boszorkányujjak.
1 adag kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
96 kcal 3 g 4 g 12 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.