NYÁRI TEKERCS VARIÁCIÓK

A kép csak illusztráció!

Nyári tekercs variációk

Ismertessük meg a gyerekeket más kultúrák étkezési szokásaival is, új, izgalmas ízekkel, és nem utolsósorban ezekkel a nagyon egészséges friss, vitamindús alapanyagokkal.

HOZZÁVALÓK:

Alap:
  • 30 dkg csirkemell
  • só, bors
  • fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 szál kakukkfű
  • olaj a sütéshez
  • 10 db rizslap
  • 15 dkg répa
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db kaliforniai paprika
  • babcsíra
Mandulamártás:
  • 140 g hámozott mandula
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 tk szezámolaj
  • 2 ek halszósz
  • 1 tk édes chiliszósz
  • 50 ml kókusztej
  • fél lime leve
Mangó szósz:
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 db mangó
  • szójaszósz
  • édes chili szósz
  • friss gyömbér

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon egy forró serpenyőben egy gerezd fokhagymával és kakukkfűvel megsütjük.
  2. A zöldségeket julienne-re, vagyis 4-5 centis nagyon vékony csíkokra vágjuk.
  3. A rizslapokat hideg vízbe mártjuk, majd egy lapos felületre fektetjük. (Ne fa vágódeszkára, mert ahhoz odaragad). Helyezzük el rajta a zöldségeket, majd erre a megsült és vékony csíkokra vágott csirkehúst és feltekerjük.
Mangó szósz:
  1. A hagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon puhára pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a felvágott mangót, fedő alatt addig főzzük, amíg el nem kezd szétesni.
  3. Adunk hozzá egy kevés édes chili szószt, szójaszószt és kevés gyömbért. Addig főzzük, amíg a mangó összeesik és a szósz besűrűsödik.
Mandulamártás:
  1. Az alapanyagokat egy aprítógépben összedolgozzuk, és tálalhatjuk is.
1 adag kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
215 kcal 12 g 194 g 15 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.