Almás-fahéjas sütemény

A kép csak illusztráció!

Almás-fahéjas sütemény

HOZZÁVALÓK:

  • 230 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g tönköly finomliszt
  • 60 g eritrit (édesítőszer)
  • 2 db nagyobb alma
  • 175 g tejföl (12 %-os)
  • 1 dl olaj
  • 1 tk őrölt fahéj
  • ½ cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • reszelt citromhéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojást az édesítőszerrel habosra verjük, több részletben hozzáadjuk az olajat, majd a tejfölt. Belekeverjük a reszelt almát és a citromhéjat is.
  2. A száraz hozzávalókat egy külön edényben kikeverjük, majd egybeöntjük a két masszát. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 45 perc alatt megsütjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
484 KJ/ 115 kcal 2 g 6 g 12 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.