Almás pite

A kép csak illusztráció!

Almás pite

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g búzaliszt
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g+ 2 ek eritrit (édesítőszer)
  • 2 db tojássárgája
  • 2 csipet só
  • 5 ek zabpehely (nagy szemű)
  • 1 kg alma
  • 2 tk őrölt fahéj
  • ½ db citrom

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A liszteket egy csipet sóval, 2 evőkanál édesítőszerrel elkeverjük, majd összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával. Fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. Az almát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és az édesítőszerrel, egy csipet sóval, őrölt fahéjjal, egy fél citrom reszelt héjával és levével egy lábasban elkezdjük megpárolni. Ezután hagyjuk kihűlni.
  3. A tészta 1/3-át elmorzsoljuk a zabpehellyel, és visszatesszük a hűtőbe. A maradékot sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percre sütőbe tesszük, majd kivéve, elsimítjuk rajta az almás tölteléket, rárakjuk a zabos tésztát és 45 percig sütjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1104 KJ/ 263 kcal 4 g 15 g 29 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.