Babapiskóta házilag

A kép csak illusztráció!

Babapiskóta házilag

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db tojás
  • 1,5 dkg eritrit (édesítőszer)
  • 8 dkg darált mandula
  • 2 dkg barna rizsliszt
  • 1 csipet só
  • 2 ek olaj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojást, az édesítőszert és a sót robotgéppel a legnagyobb fokozaton 6 percig habosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, és további 2 percig verjük.
  2. Beleszitáljuk a mandulát, a barna rizslisztet, és kézi habverővel óvatosan összeforgatjuk. Habzsákba töltjük, és szilikonos babapiskóta-sütőformába nyomjuk. 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. Még melegen kiszedjük a formából, és 1 éjszakát szárítjuk. Jól záródó dobozban tároljuk.
Kalóriatartalom*
(1 db)
Fehérje Zsír Szénhidrát
111 KJ/ 26 kcal 1 g 2 g 0,5 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.