A kép csak illusztráció!
  
    
      Barackos sajttorta 
  
HOZZÁVALÓK:
- 150 g cukormentes keksz
 - 30 g kókuszreszelék
 - 80 g vaj
 - 3 db lapzselatin
 - 2 dl habtejszín (cukormentes)
 - 250 g krémsajt
 - 250 g mascarpone
 - 150 g fehér csokoládé (cukormentes)
 - 100 g poreritrit (édesítőszer)
 - 1 tk vaníliaaroma
 - 10 g habfixáló
 - 4 db őszibarack
 
ELKÉSZÍTÉS:
- A kekszet a kókuszreszelékkel egy aprítógépben összezúzzuk, 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle, a maradékba belekeverjük az olvasztott vajat. Sütőpapírral bélelt tepsi aljára nyomkodjuk (18 cm-es tortaforma), és berakjuk a fagyasztóba 15 percre.
 - A lapzselatint beáztatjuk vízbe. A csokoládét összetördeljük, és a tejszínnel alacsony lángon felmelegítjük, ha nagyjából felolvadt, levesszük a tűzről és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. Ezt hagyjuk teljesen kihűlni.
 - A krémsajtot és a mascarponét pár percig habosítjuk. Hozzáadjuk az eritritet és a vaníliaaromát. A tejszínes-csokis keveréket is kicsit kihabosítjuk a habfixálóval, és a mascarponés krémhez keverjük.
 - Két darab őszibarackot apró kockára vágunk, ezt a kekszes rétegre helyezzük, erre jöhet a krém, majd elegyengetjük. A tetejét megszórjuk a félretett morzsával és a másik kettő, kockára vágott őszibarackkal.
 - Fogyasztás előtt legalább 2 órát hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
 
TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):
| Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | 
| 1599 KJ/ 381 kcal | 8 g | 29 g | 23 g | 
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.