A kép csak illusztráció!
Bögrés muffin
HOZZÁVALÓK:
- 1 bögre zabpehely
- 1 bögre natúr joghurt
- ½ bögre napraforgóolaj
- 1 bögre eritrit (édesítőszer)
- 1 db tojás
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 1 tk reszelt narancshéj
- 100 g áfonya
ELKÉSZÍTÉS:
- A zabpelyhet összekeverjük a joghurttal, hogy kicsit megszívhassa magát nedvességgel.
- Egy tálban összedolgozzuk a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport, egy másik edényben pedig a tojást a növényi olajjal és a cukorral. Összevegyítjük a száraz és a nedves hozzávalókat.
- Hozzákeverjük a zabpelyhes joghurtot, a narancshéjat és az áfonyát.
- Muffin forma mélyedéseibe töltjük, 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
680 KJ/162 kcal | 4,25 g | 7,9 g | 18 g |