Brokkolis-grépfrútos saláta

A kép csak illusztráció!

Brokkolis-grépfrútos saláta

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g csirkemellfilé
  • 300 g brokkoli
  • 2 db grépfrút
  • ½ fej saláta
  • 1 ek vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db lilahagyma
  • ½ db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A húst ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, de használhatunk fűszerkeveréket is. A vajon mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, aláöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni, és kisebb kockákra vágjuk.
  2. A brokkolit rózsáira szedve enyhén sós forrásban lévő vízben 5 percig főzzük. A lilahagymát karikákra vágjuk. A grépfrútokat meghámozzuk, a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst, a lecsöpögő levet egy tálkába felfogjuk.
  3. A salátaleveleket falatnyi darabokra tépkedjük, egy tálba terítjük, tetejére rendezzük a brokkolit, a csirkehúst, a grépfrútot valamint a hagymát.
  4. Az öntethez elkeverjük a grépfrútlevet a citrom kifacsart levével, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor locsoljuk csak meg a salátát az öntettel.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
1150 KJ/ 274 kcal 16 g 16 g 11 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.