Burgonyás zöldbableves

A kép csak illusztráció!

Burgonyás zöldbableves

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg burgonya
  • 15 dkg ceruzabab
  • 2 db zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 3 ek olaj
  • 1 dl tejföl (12%-os)
  • babérlevél, petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A ceruzababot 2 cm-es darabokra, a burgonyát kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a zellert felszeleteljük.
  2. A felforrósított olajon megfuttatjuk a hagymát, fokhagymát. 6 dl vízzel felöntjük, felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a babot, a burgonyát, a babérlevelet, és kevés sóval, borssal fűszerezzük. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a zellert, és készre főzzük. A zöldségek maradjanak roppanósak.
  3. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és kevés tejfölt teszünk a tetejére.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
652 KJ/ 155,3 kcal 2,4 g 12 g 8,5 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.