Caprese saláta

A kép csak illusztráció!

Caprese saláta

HOZZÁVALÓK:

  • 150 g mozzarella
  • 3 db paradicsom
  • 4 szelet fekete erdei sonka
  • 3 db teljes kiőrlésű pita
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A paradicsomokat felszeleteljük. A mozzarellát lecsepegtetjük, és felszeleteljük.
  2. A pitát kis darabokra felvágjuk, forró serpenyőben kevés olajon megpirítjuk 1-2 percig, megszórjuk oregánóval.
  3. A paradicsomot és a mozzarellát felváltva kör alakban helyezzük egy tányérra, szórjuk meg bazsalikom levelekkel. Helyezzük a tálra a sonkaszeleteket és a pita chipset is. A tetejét locsoljuk meg olívaolajjal.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2499 KJ/ 595 kcal 33 g 26 g 54 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.