Csiperkegomba-krémleves

A kép csak illusztráció!

Csiperkegomba-krémleves

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 l alaplé
  • 2 ek zabliszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • kakukkfű, bors, petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk. A felszeletelt gombát hozzáadjuk, megfonnyasztjuk, megszórjuk kakukkfűvel és borssal, majd felöntjük az alaplével. Fedő alatt 15 percig főzzük.
  2. A levest turmixgépbe kanalazzuk és krémesre turmixoljuk, majd visszaöntjük az edénybe. Egy merőkanálnyi mennyiséget kiszedünk, elkeverjük benne a lisztet és a tejszínt kézi habverővel. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan öntjük vissza a leveshez, 5-6 percig hagyjuk besűrűsödni.
  3. Az elkészült levest frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom* Fehérje Zsír Szénhidrát
740,3 KJ/ 176,3 kcal 6,5 g 12 g 13 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.