Csirkemell sajtos karfiolpürével

A kép csak illusztráció!

Csirkemell sajtos karfiolpürével

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej karfiol
  • 4 db csirkemellfilé
  • 10 dkg Trappista sajt light
  • 5 ek tejszín
  • 250 ml+6 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 125 ml balzsamecet (fehér)
  • 4 ek mustár (cukormentes)
  • 2 csésze (500 ml) koktélparadicsom
  • 1,5 csésze (375 ml) kelbimbó
  • só, bors, rozmaring, kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy tálban összekeverünk 250 ml olívaolajat 2 gerezd kinyomott fokhagymával, sóval, borssal, hozzáadjuk a balzsamecetet, mustárt és a rozmaringot. Az így készült pácléből fél csészét leöntünk és félretesszük. A megmaradt öntetbe pácoljuk be a csirkemellet, majd lefedve hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, hozzáadunk 5 evőkanál olívaolajat, a reszelt sajtot, a tejszínt, sót, borsot, és turmixgéppel összepürésítjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a felezett koktélparadicsomokat, arra a kakukkfüvet, a megmaradt fokhagymát és 1 evőkanál olívaolajat. Összekeverjük és 5 percig sütjük 220 fokon. Majd hozzákeverjük az apróra vágott kelbimbókat és még 2 percig pirítjuk.
  4. A pácolt csirkemell mindkét oldalát kisütjük serpenyőben.
  5. A megsült csirkéket a karfiolpürével és a sült zöldségekkel tálaljuk, meglocsoljuk a pácból kimaradt öntettel. Ízlés szerint rozmaringgal díszíthetjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
4660 KJ/ 1110 kcal 48,3 g 91 g 26 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.