Gombás húsos egytál

A kép csak illusztráció!

Gombás húsos egytál

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 60 dkg barna csiperkegomba
  • 2 db póréhagyma
  • 1 cs snidling
  • 4 ek olaj
  • 1 ek vaj
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 dl tej (1,5 %-os)
  • 15 dkg sajt
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 2 kk provence-i fűszerkeverék
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megszórjuk a fűszerrel. A gombát és a póréhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a snidlinget felaprítjuk.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húskockákat, hozzáadva a gombát és a póréhagymát óvatosan összepirítjuk.
  3. A leveskockából 2 dl zöldséglevest készítünk. A vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk, simára keverjük a forró zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sajt és a snidling felét.
  4. A gombás húst sütőtálba kanalazzuk, ráöntjük a besamelt, megszórjuk a maradék sajttal és snidlinggel, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2151 KJ/ 512 kcal 45 g 30 g 10 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.