Gombás rizottó

A kép csak illusztráció!

Gombás rizottó

HOZZÁVALÓK:

  • 150 g vargányagomba
  • 260 g barnarizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 15 g olívaolaj
  • 0,5 dl fehérbor (száraz)
  • 1,5 l zöldség alaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 g vaj
  • 30 g parmezán sajt
  • bors
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon egy serpenyőben megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a rizst, 2-3 percig kevergetjük, hozzáöntjük a fehérbort és egyenletesen adjuk hozzá az alaplevet.
  2. Egy másik serpenyőbe keverjük össze a felszeletelt gombákat olívaolajjal, apróra vágott petrezselyemmel és fokhagymával. Hozzáadjuk a rizshez és összefőzzük.
  3. Amikor a rizs megfőtt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, addig kevergetve, míg krémes állagúvá nem válik a gombás rizottó.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1508 KJ/ 359 kcal 14 g 10 g 53 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.