Húsvéti quiche

A kép csak illusztráció!

Húsvéti quiche

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 120 g vaj
  • 9 db tojás
  • 1 tk hideg víz
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 db újhagyma
  • 150 g füstölt, főtt sonka
  • 1 tk reszelt torma
  • 60 g mozzarella
  • bors
  • snidling

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Aprítógépben összedolgozzuk a lisztet, a belekockázott jéghideg vajat és ½ teáskanálnyi sót. Morzsásra dolgozzuk, majd hozzáadunk 1 tojást és 1 teáskanál jéghideg vizet. Pár másodperc alatt összeállítjuk a tésztát. Ha nem áll össze, kevés vizet adunk hozzá. Fóliába csomagoljuk, kicsit kilapítjuk, és hűtőszekrénybe tesszük fél órára.
  2. Egy 25 cm-es piteformát vékonyan kivajazunk. A tésztát 2 ív fólia között kinyújtjuk. Nyújtófára tekerjük, a formára helyezzük, majd beleegyengetjük úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, letakarjuk sütőpapírral, szárazbabot szórunk rá, és 15 perc alatt elősütjük 200 fokon. A sütőből kivéve a szárazbabot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, a sütő hőfokát visszavesszük 175 fokra.
  3. A tejszínt alaposan összekeverjük 4 darab tojással, sózzuk, borsozzuk. Beleszeleteljük az újhagymát, belevegyítjük a felkockázott sonkát, a tormát és a reszelt sajtot.
  4. Négy darab főtt tojást félbevágunk, körben elrendezzük a tésztaalapon. A tejszínes keveréket óvatosan a tésztára csurgatjuk, és a pitét 175 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
  5. Frissen vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
1900 KJ/ 452 kcal 16 g 35 g 17 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.