Karalábé-retek főzelék

A kép csak illusztráció!

Karalábé-retek főzelék

HOZZÁVALÓK:

  • 600 g karalábé
  • 2 csokor retek
  • 6 szál újhagyma
  • 2 ek olaj
  • 4 ek rozsliszt
  • 200 g tejföl (12 %-os)
  • 2 db zöldségleveskocka
  • bors
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A retket megtisztítjuk (2 darabot félreteszünk), a karalábékat meghámozzuk, és 2×2 cm-es kockákra daraboljuk őket.
  2. Az újhagymát felaprítjuk, és megfonnyasztjuk az olajban. Rádobjuk a felaprított petrezselyem felét, majd a retket és a karalábét, 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A lisztet a tejfölben elkeverjük, 2 merőkanál főzőlével hígítjuk, besűrítjük vele a főzeléket, és 2-3 percig még forraljuk. Sóval, borssal, maradék petrezselyemmel ízesítjük. A félretett retket vékony csíkokra vágjuk, és a főzelék tetejére szórjuk, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
1057 KJ/ 252 kcal 7 g 14 g 24 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.