Karalábéleves sajtgombóccal

A kép csak illusztráció!

Karalábéleves sajtgombóccal

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg karalábé
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek aprított petrezselyem
  • 10 dkg kenyérbél (rozskenyérből)
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg reszelt Trappista sajt
  • 1 ek aprított sindling
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A karalábét és a paprikákat kis kockákra, a póréhagymát karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a karalábét és a hagymát. 1 liter vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és kis lángon főzzük. Amikor a karalábé már majdnem puha, a paprikakockákkal összefőzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a petrezselymet.
  2. A sajtgombóchoz a kenyérbelet egy kicsit vízben megáztatjuk. Kinyomkodjuk, szétmorzsoljuk. Belekeverjük a lisztet, a tojást, a reszelt sajtot, a snidlinget és sózzuk, borsozzuk. 5-10 percig pihentetjük. Sós vizet forralunk és a masszából kanállal gombócokat szaggatunk bele. 5 percig főzzük, majd kivesszük belőle és a levesben tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1240 KJ/ 295 kcal 11 g 15 g 26 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/X/01-06v.