A kép csak illusztráció!
Karalábéleves sajtgombóccal
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg karalábé
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 szál póréhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek aprított petrezselyem
- 10 dkg kenyérbél (rozskenyérből)
- 1 ek teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg reszelt Trappista sajt
- 1 ek aprított sindling
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A karalábét és a paprikákat kis kockákra, a póréhagymát karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a karalábét és a hagymát. 1 liter vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és kis lángon főzzük. Amikor a karalábé már majdnem puha, a paprikakockákkal összefőzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a petrezselymet.
- A sajtgombóchoz a kenyérbelet egy kicsit vízben megáztatjuk. Kinyomkodjuk, szétmorzsoljuk. Belekeverjük a lisztet, a tojást, a reszelt sajtot, a snidlinget és sózzuk, borsozzuk. 5-10 percig pihentetjük. Sós vizet forralunk és a masszából kanállal gombócokat szaggatunk bele. 5 percig főzzük, majd kivesszük belőle és a levesben tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
| Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 1240 KJ/ 295 kcal | 11 g | 15 g | 26 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/X/01-06v.