Kebab bulgursalátával

A kép csak illusztráció!

Kebab bulgursalátával

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 db paradicsom
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk keményítő
  • 1 dl + 2 ek olívaolaj
  • 300 g bulgur
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db gránátalma
  • 1 konzerv (240 g) csicseriborsó
  • 1 db citrom
  • bors
  • fűszerpaprika
  • kurkuma

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A vöröshagymát, 2 darab paradicsomot és 3 gerezd fokhagymát péppé zúzunk egy késes aprítóban. A zöldségek levét kipréseljük, és félrerakjuk a kinyert levet.
  2. A ledarált csirkemellhez hozzáadjuk a kipréselt zöldségeket, sütőport, keményítőt, sóval, borssal fűszerezzük. Jól összegyúrjuk a masszát és hűtőbe tesszük 10 percre.
  3. A félrerakott zöldségléhez adunk 2 evőkanál olívaolajat, sót, borsot, és szintén félrerakjuk. Kivesszük a húst a hűtőből, nagyobb gombócokra osztjuk a masszát, és grillpálcára formázzuk. A húsos pálcikákat megkenjük az olívaolajos zöldséglével, majd sütőrácson 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  4. A bulgursalátához megfőzzük a bulgurt. A paradicsomot, uborkát, lilahagymát kis kockákra vágjuk. A dresszinghez egy kis tálban összekeverjük a citrom levét, a pirospaprikát, kurkumát, sót, borsot és 1 dl olívaolajat.
  5. Ha teljesen kihűlt a bulgur, hozzáadjuk a zöldségkeverékhez, mehet bele a konzerv csicseriborsó és a gránátalma magjai, végül összekeverjük az egészet a dresszinggel.
  6. A megsült kebabot a bulgursalátával tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
3451 KJ/ 822 kcal 39 g 36 g 85 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.