Kelbimbófőzelék

A kép csak illusztráció!

Kelbimbófőzelék

HOZZÁVALÓK:

  • 600 g kelbimbó
  • 200 g kelkáposzta
  • 2 db vöröshagyma
  • 120 g vaj
  • 5 szál újhagyma
  • 300 g burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 dl tej (1,5 % -os)
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Felolvasztjuk a vaj felét és elkezdjük rajta pirítani a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, az újhagymák fehér felkarikázott fehér részét és a kockákra vágott burgonyát. Pirítjuk kb. 5 percig, belereszeljük a fokhagymát, majd felöntjük a tejjel és puhára főzzük a zöldségeket.
  2. A megtisztított, félbevágott kelbimbókat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A megfőtt zöldségeket egy turmixgépben leturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábosba és a megpirult kelbimbó háromnegyedét hozzákeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a maradék vajat.
  4. A kész főzeléket a maradék kelbimbóval és az újhagyma felkarikázott zöldjével megszórva tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2159 KJ/ 514 kcal 19 g 29 g 44 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.