Kovászos uborkás raguleves

A kép csak illusztráció!

Kovászos uborkás raguleves

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg kovászos uborka
  • 3 ek olaj
  • 1 dl tejföl (12 %-os)
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 dl uborkalé
  • petr.zöld

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A húst apró kockákra, a répát és az uborkát vékony karikákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk.
  2. Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, ízlés szerint paprikarémmel ízesíthetjük, felöntjük 2-3 dl vízzel, és lefedve pároljuk.
  3. Ha már majdnem puha a hús, beletesszük a répát, és felöntjük vízzel. Lassú tűzön főzzük. A végén hozzáadjuk az uborkát is.
  4. Kikeverjük simára a tejfölt, a lisztet és az uborkalevet, majd behabarjuk vele a levest. Tálaláskor megszórhatjuk finomra vágott petrezselyemmel.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1115 KJ/ 266 kcal 18 g 16 g 11 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.