Kuszkusszal töltött paprika

A kép csak illusztráció!

Kuszkusszal töltött paprika

HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg kuszkusz
  • 8 db kaliforniai paprika (sárga és piros)
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 5 dkg fenyőmag
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg Óvári sajt
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • bors
  • bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kuszkuszt 3 dl forrásban lévő vízzel leöntjük, sózzuk, lefedve állni hagyjuk.
  2. A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk, 2 percre forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük. Kevés olívaolajat felforrósítunk, a hagymákat üvegesre pároljuk benne, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, aszalt paradicsomot, fenyőmagot, és kevergetve 5-6 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felkockázott sajtot és a finomra vágott bazsalikomot. Az egészet összekeverjük a kuszkusszal.
  3. A zöldséges kuszkuszt a fél paprikákba kanalazzuk, belenyomkodjuk az olajbogyókat, meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
  4. Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
2288 KJ/ 545 kcal 21 g 25 g 62 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.