Kuszkuszsaláta csirkével

A kép csak illusztráció!

Kuszkuszsaláta csirkével

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kisebb db cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 1 kisebb db lilahagyma
  • 85 g gomba
  • 8 db koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db csirkecomb
  • 50 g kuszkusz
  • só, petrezselyem, fűszerpaprika

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, és a fokhagymagerezdekkel együtt egy tepsibe terítjük őket, megsózzuk, és 1 evőkanál olívaolajat locsolunk rá.
  2. A csirkecombokat sóval bedörzsöljük, 1 evőkanál olajjal meglocsoljuk, és a zöldségek közé tesszük a tepsibe. 25-30 percig sütjük 200 fokon.
  3. A sütési idő lejárta előtt 10 perccel a kuszkuszt egy tálba szórjuk, és annyi forró vizet öntünk rá, ami ellepi, letakarjuk folpackkal, és 5 percig hagyjuk állni. Amikor az összes folyadékot magába szívta, fellazítjuk egy villával.
  4. Tálaláskor a kuszkuszt összekeverjük a zöldségekkel, és az apróra vágott petrezselyemmel, a tetejére helyezzük a csirkecombokat.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1951 KJ/ 465 kcal 37 g 20 g 35 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.