Lencsepörkölt

A kép csak illusztráció!

Lencsepörkölt

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g főtt lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 tk sűrített paradicsom (cukormentes)
  • 2 db babérlevél
  • 160 g durumtészta
  • 400 ml víz
  • 2 ek tejföl (12%-os)
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A megtisztított vöröshagymát és fokhagymát aprítógépben összezúzzuk. A felaprított hagymákat olívaolajon puhára pároljuk. Rátesszük a sűrített paradicsomot és egy picit lepirítjuk. Tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, köményt, beleöntjük a vizet és felforraljuk.
  2. Ha felforrt, kb. 5 percig közepes lángon tovább rotyogtatjuk. Ezután hozzáadjuk a főtt lencsét és 15 percet főzzük. Amikor elkészült a pörkölt, megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
  3. A durumtésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük.
  4. A lencsepörköltet a kifőtt tésztával és tejföllel tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
3028 KJ/ 721 kcal 27 g 24 g 102 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.