Leveles batyuban sült fasírtgolyók

A kép csak illusztráció!

Leveles batyuban sült fasírtgolyók

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db teljes kiőrlésű zsemle (szikkadt)
  • 25 dkg pulykahús (darált)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg pizzamozzarella sajt
  • 1 db tojás
  • 1 csomag teljes kiőrlésű leveles tészta
  • 1 kis üveg paradicsomszósz (cukormentes)
  • 2 dl olaj
  • 1 marék bazsalikom
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A zsemlét beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk. A hagymákat a bazsalikommal apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  2. A darált húst a kicsavart zsemlével, a tojással és a hagymákkal alaposan összedolgozzuk. Fűszerekkel ízesítjük. Diónyi gombócokat formázunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük és alaposan lecsepegtetjük.
  3. A kinyújtott leveles tésztát felkockázzuk és egy muffin sütőforma mélyedéseibe nyomkodjuk, úgy, hogy a sarkait kihajtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig elősütjük.
  4. Minden tésztába nyomunk egy húsgolyót, kevés paradicsomszósszal meglocsoljuk, tetejét reszelt sajttal megszórjuk. Visszatesszük a sütőbe sülni 6-7 percre. Melegen tálaljuk előételként.
Kalóriatartalom*
(1 darab)
Fehérje Zsír Szénhidrát
1013 KJ/ 241 kcal 8 g 18 g 12 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.