Májkrémes zellerfalatkák

A kép csak illusztráció!

Májkrémes zellerfalatkák

HOZZÁVALÓK:

  • 250 g csirkemáj
  • 2 ek. olaj
  • darab (kisebb) vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ dl fehérbor (száraz)
  • 2-3 szál szárzeller
  • 2 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér
  • 100 g tejszínes krémsajt
  • 2 darab mandarin
  • bors
  • balzsamecet
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A májat csíkokra szeljük. Megfonnyasztjuk az olajban a finomra vágott hagymát és fokhagymát, rádobjuk a májat, 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a bort, a balzsamecetet, kevés őrölt borsot. 1 perc múlva lefedjük, 2-3 percig még pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A zellerszárakat megmossuk, zöldjüket félretesszük. Domború oldalukról 1-1 vékony szeletet levágunk, hogy ne billegjenek a tálon.
  3. Aprítógépben levével együtt péppé turmixoljuk a májat, tálba szedjük. Az aprítógépben finom morzsává pörgetjük a szendvicskenyeret, majd a krémsajttal együtt a májhoz adjuk, ízesítjük sóval, borssal, és összedolgozzuk. Csőr nélküli habzsákba szedjük és a szárzellerekbe töltjük a májkrémet, a zellert 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Tetejüket mandaringerezdekkel és petrezselyemmel, a kínáló tálat a félretett zellerzölddel díszítjük. Előételként kínáljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
2751 KJ/ 66 kcal 4 g 3,5 g 4 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.