Málnás pisztáciás gyümölcskenyér

A kép csak illusztráció!

Málnás pisztáciás gyümölcskenyér

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 15 dkg eritrit (édesítőszer)
  • 1 ek vanília aroma
  • 20 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 10 dkg mirelit málna
  • 8 dkg pisztácia
  • 10 dkg cukormentes fehércsokoládé
  • 1 ek kókuszolaj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A pisztáciát durvára daraboljuk és egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kihűtjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kihűlt pirított pisztáciával.
  2. A szobahőmérsékletű puha vajat az édesítővel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit és a vanília aromát. Majd az egészet összekeverjük a lisztes keverékkel.
  3. A tojások fehérjéit kemény habbá verjük és beledolgozzuk a masszába. 10 dkg málnát óvatosan hozzákeverünk. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  4. Amikor kihűlt, a cukormentes fehércsokit a kókuszolajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk és a tetejét bevonjuk vele. Végül megszórjuk 5 dkg málnával és 3 dkg durvára vágott pisztáciával.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1526 KJ/ 363 kcal 7 g 29,5 g 21 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.