Mandulás brownie

A kép csak illusztráció!

Mandulás brownie

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg étcsokoládé (steviás)
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 5 dkg poreritrit (édesítőszer)
  • 8 dkg darált mandula
  • 5 dkg mandula
  • 2,5 dkg tönkölyliszt
  • 3 dkg kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 ek mandulaaroma

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat a darabokra tört csokoládéval együtt.
  2. A tojásokat elektromos habverővel a por alakú édesítőszerrel habosra verjük, majd hozzáforgatjuk a liszttel, kakaóporral elkevert mandulát. Elkeverjük a csokoládéval és a mandulaaromával.
  3. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk, megszórjuk a durvára vágott mandulával. 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Kalóriatartalom*
(1 szeletre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
1174 KJ/ 280 kcal 8,8 g 24 g 7 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.