Narancslekváros karácsonyfa

A kép csak illusztráció!

Narancslekváros karácsonyfa

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 ek narancslekvár (cukormentes)
  • 35 g aszalt vörösáfonya (cukrozatlan)
  • 40 g dió
  • 40 g krémsajt
  • 2 kocka étcsokoládé
  • 1 db tojássárgája

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A leveles tésztát kiterítjük és középen félbevágjuk. Az egyik felére ráterítünk egy konyhai papírtörlőlapot, és ráfordítjuk a másik felét, hogy ugyanolyan legyen a karácsonyfa alja és teteje. Alul 1,5 cm magasságban mind a két oldalon levágunk egy 6-7 cm-es csíkot, úgy, hogy középen maradjon egy kis tészta, ez lesz a fa törzse. Utána a leveles tészta felső oldalának közepétől a tészta két alsó csücskéig haladva levágunk két nagy háromszöget (ezeket nem fogjuk felhasználni).
  2. A papírtörlő felhajtogatásával vágjuk ki a másik karácsonyfa formát, majd hajtsuk vissza a tészta egyik felét.
  3. Az egyik karácsonyfát kenjük meg narancslekvárral és darált dióval, valamint aszalt vörösáfonyával díszítjük. A másikat krémsajttal kenjük meg, és csokoládét reszelünk rá.
  4. Óvatosan összefordítjuk a két karácsonyfa alakú, megkent tésztát. A fa két oldalát 1-1 cm széles sávokban bevágjuk, úgy, hogy középen ne érjenek össze.
  5. A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd hűtőbe tesszük a tésztát, amíg előmelegítjük a sütőt. 220 fokon 10 perc alatt készre sütjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(összmennyiség):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
7371 KJ/ 1755 kcal 24 g 115 g 145 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.