Narancsleves habgaluskával

A kép csak illusztráció!

Narancsleves habgaluskával

HOZZÁVALÓK:

  • 250 g natúr joghurt
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 dl narancslé (100 %-os)
  • 2 db narancs
  • 70 g eritrit (édesítőszer)
  • vaníliaaroma

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A narancsok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, az édesítőszert és a vaníliaaromát. Habosra turmixoljuk, és behűtjük.
  2. A habgaluskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és egy evőkanál segítségével forró vízbe szaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát 1-2 percig főzzük, majd lecsepegtetve a behűtött levesre halmozzuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
514,7 KJ/ 123 kcal 6,3 g 2,6 g 21 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.