Narancsos pohárdesszert

A kép csak illusztráció!

Narancsos pohárdesszert

HOZZÁVALÓK:

  • 8 db zabkeksz (cukormentes)
  • 2 ek vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dkg eritrit (édesítőszer)
  • 2 dl tejszín
  • 2 db narancs
  • 1,5 ek étkezési keményítő

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A zabkekszet aprítógépben összetörjük és elkeverjük az olvasztott vajjal.
  2. A krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét, az édesítőszert és egy narancs reszelt héját.
  3. A narancsok kifacsart levét felmelegítjük és hozzáadjuk a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Hagyjuk kicsit hűlni, addig összekészítjük a poharakat.
  4. A poharak aljára kevés krémet teszünk, rászórjuk a kekszmorzsát, rákanalazzuk a még folyós narancszselét (várunk kicsit míg megszilárdul), majd újabb mascarponés réteg következik. A tetejét megszórhatjuk ízlés szerint kevés darált dióval vagy morzsolt zabkeksszel. Hűtőszekrénybe tesszük tálalásig.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
2622 KJ/ 624 kcal 6 g 55 g 27 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.