Narancsos túrószelet

A kép csak illusztráció!

Narancsos túrószelet

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg zabkeksz (cukormentes)
  • 8 dkg vaj
  • 50 dkg túró (félzsíros)
  • 2 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 20 dkg eritrit (édesítőszer)
  • 10 dkg poreritrit (édesítőszer)
  • 1 db citrom héja
  • 4 db narancs
  • 1 dl narancslikőr

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kekszet összetörjük, összedolgozzuk az olvasztott vajjal, és egy kb. 25×25 cm-es forma aljára nyomkodjuk.
  2. A narancsot héjastól felkockázzuk, 10 dkg eritrittel és a narancslikőrrel egy sűrű lekvárt főzünk (kb.40 perc), majd a felét a kekszalapra kenjük.
  3. A túrót a tojások sárgájával, a tejföllel, 10 dkg eritrittel és a reszelt citromhéjjal elkeverjük, majd a kekszalapra kenjük. 180 fokos sütőben megsütjük. Sütőből kivéve rákenjük a tetejére a maradék lekvárt.
  4. A tojások fehérjéit a poreritrittel habbá verjük, és kis halmokat nyomunk a sütemény tetejére. Ezután még 10-15 percet sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Kalóriatartalom*
(1 szeletre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
757 KJ/ 180 kcal 8 g 10 g 14 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.