A kép csak illusztráció!

Rakott padlizsán (4 személyre)

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 2 darab padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré (cukormentes)
  • 1 darab vöröshagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzányomjuk a fokhagymagerezdeket, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig sütjük.
  2. Ha már átsült, kevés vizet öntünk rá, hozzátesszük a paradicsompürét, bazsalikommal és oregánóval ízesítjük, és sűrű ragut főzünk belőle.
  3. A padlizsánokat fél cm-es szeletekre vágjuk, megkenjük a szeleteket olívaolajjal és néhány perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenyőben.
  4. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, kirakjuk az alját a padlizsán szeletekkel, rákanalazzuk a húsos ragut, arra mozzarella sajt szeleteket helyezünk és reszelt parmezánsajtot, majd betakarjuk a maradék padlizsánnal. A tetejére szintén sajtot szórunk. 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2190 KJ/ 522 kcal 35 g 36 g 14 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.