Ricottás saláta

A kép csak illusztráció!

Ricottás saláta

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej saláta
  • 10 dkg eper
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg ricotta
  • 15 dkg uborka
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dl natúr joghurt
  • kapor, só, bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A salátát összetépkedjük, az epret kis darabokra vágjuk, a paradicsomot kettévágjuk.
  2. A salátaleveleket tányérokba tesszük, rátesszük az epret és a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Az uborkát meghámozzuk, összeturmixoljuk az olajjal, a joghurttal és a kaporral. Sóval, ízlés szerint fehér borssal ízesítjük.
  4. Az uborkaöntetet rálocsoljuk a salátára, a ricottát a tetejére morzsoljuk, és így tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
644 KJ/ 153 kcal 7,5 g 9,6 g 8,3 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.