Salátaleves

A kép csak illusztráció!

Salátaleves

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej saláta
  • 1 cs. snidling
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 2 cs. petrezselyem
  • 1 db leveskocka
  • 150 g tejföl (12 %-os)
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldfűszereket felaprítjuk. A fokhagymát összetörjük.
  2. Egy mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd hozzáadjuk a fokhagymát. A leveskockából 8 dl zöldségalaplevet készítünk és a zsemleszínű rántást felengedjük vele, sóval, borssal ízesítjük. 10-15 perc alatt összeforraljuk.
  3. A leveshez adjuk a tejfölt hozzászoktatással. Beleszórjuk az aprított snidlinget és a petrezselymet.
  4. A salátát vékony csíkokra szeljük és a háromnegyed részét a leveshez adjuk és összeturmixoljuk.
  5. A levest a maradék salátacsíkokkal tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
694 KJ/ 165 kcal 3 g 14 g 6 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/X/01-06v.