A kép csak illusztráció!
Salátaleves
HOZZÁVALÓK:
- 1 fej saláta
- 1 cs. snidling
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek teljes kiőrlésű liszt
- 2 cs. petrezselyem
- 1 db leveskocka
- 150 g tejföl (12 %-os)
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldfűszereket felaprítjuk. A fokhagymát összetörjük.
- Egy mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd hozzáadjuk a fokhagymát. A leveskockából 8 dl zöldségalaplevet készítünk és a zsemleszínű rántást felengedjük vele, sóval, borssal ízesítjük. 10-15 perc alatt összeforraljuk.
- A leveshez adjuk a tejfölt hozzászoktatással. Beleszórjuk az aprított snidlinget és a petrezselymet.
- A salátát vékony csíkokra szeljük és a háromnegyed részét a leveshez adjuk és összeturmixoljuk.
- A levest a maradék salátacsíkokkal tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
| Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 694 KJ/ 165 kcal | 3 g | 14 g | 6 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/X/01-06v.